Podijeli članak

Ukoliko naiđete na medijski izvještaj za koji smatrate da bi mogao sadržati netačne, pogrešno ili manipulativno predstavljene informacije, da donosi sadržaj koji ne odgovara njegovom naslovu ili na bilo koji drugi način “preslobodno” interpretira činjenice, Raskrinkavanje je tu da takve navode istraži i provjeri.

Raskrinkavanje vrši provjeru medijskih informacija na osnovu svoje metodologije i objavljuje analize sa ocjenama članaka koji su prethodno provjereni. Neki od postupaka koje koristimo prilikom provjere opisani su u rubrici “Kako provjeriti medijske informacije“.

Takve članke možete nam poslati putem forme Prijavi članak na našoj stranici. Nakon provjere, ukoliko se ispostavi da članak sadrži bilo koji oblik manipulacije, Raskrinkavanje će objaviti analizu koja sadrži sve utvrđene činjenice. Ukoliko ustanovimo da članak ne sadrži nikakav oblik manipulacije, to ćemo napisati u odgovoru na Vašu prijavu, koji će biti objavljen na ovom linku. Sve analize koje su urađene na temelju prijava čitatelja/ki koje smo dobili putem naše stranice, sadrže i link na samu prijavu, koja postaje vidljiva nakon objave analize. Raskrinkavanje ne objavljuje identitet čitatelja/ki koji zahtijevaju provjeru medijskih informacija niti zahtijeva dostavljanje ličnih podataka uz zahtjev za provjeru informacija, tj. prijavu članka.   

Zahtjev za provjeru informacija objavljenih u medijima možete nam poslati i porukom preko naše Facebook stranice ili na mail [email protected].